Examen

HET THEORIE EXAMEN RIJBEWIJS B VLAANDEREN:

Je mag het theorie-examen vanaf 17 jaar afleggen bij het  examencentrum. Een afspraak maken doen wij in overleg met jou. Let op: enkel met een geldige Belgische identiteitskaart mag je deelnemen aan het examen.

Het examen in Vlaanderen omvat vragen over verkeerssituaties, verkeersregels en verkeersinzichten. Het theorie-examen voor je rijbewijs B bestaat uit 50 meerkeuzevragen, waarvan je er minimaal 41 moet behalen om te slagen. De grens om te slagen is dus maximaal 9 “foutpunten”.

Voor elke vraag verschijnt er een tijdsbalk van 15 seconden waarin je antwoord moet geven. Voordat de tijdsbalk start, krijg je extra seconden om de vraag goed te lezen. Benut de volledige tijd! Het theorie-examen wordt verdeeld onder twee soorten categorieën foutpunten systeem, namelijk zware overtredingen en lichte overtredingen. Er zijn 5 zware “foutpunten” vragen en 45 lichte overige vragen. Bij een zware overtreding worden 5 punten afgetrokken, bij lichte overtredingen is dat 1 punt. De zware  vertredingen bestaan onder andere uit vragen uit de categorie derde of vierde graad van de wegcode en snelheidsovertredingen.

Bekijk hier voor uitleg over de zware fouten.
https://www.wegcode.be/nl/regelgeving/2005014182~5yjza0ajqn

WIE RESERVEERT BIJ HET EXAMENCENTRUM ?

Samen in overleg met jou kunnen wij een theorie-examen bij het examencentrum reserveren.

Houd hierbij rekening met de tijd dat jij de theoriecursus volgt bij Direct Theorie. Dit betekent dat jij ‘s ochtends om 07:30 de cursus volgt en ‘s middags om 13:30 klaar bent om het examen af te leggen of de volgende dag.

Kun jij wel een theoriecursus volgen maar wil jij op een andere dag het examen afleggen? Dat is ook mogelijk. Als jij zelf al een examen hebt gereserveerd voor de volgende dag, kun je alsnog een workshop volgen bij Direct Theorie.

blank

IK BEN GESLAAGD! WAT NU?

Allereerst gefeliciteerd!! Onze missie is voltooid.

Nu meld jij je bij de balie van het examencentrum en moet je een ogentest ondergaan om er zeker van te zijn dat jij veilig kunt  deelnemen aan het verkeer, met of zonder bril. Als jij niet slaagt voor
jouw oogtest, heeft dat geen invloed op en/of gevolgen voor jouw behaalde theorie-examen, maar betekent wel dat jij opnieuw een oogtest moet afleggen voor jouw voorlopige rijbewijs.

Bij een succesvol afgerond examen krijg je een document mee waarmee jij bij een stadhuis een voorlopig rijbewijs kunt aanvragen. Op dit document staat een verklaring dat jij medisch geschikt
bent en voldoet aan de verkeersveiligheid om te kunnen rijden. Binnen een termijn van 3 jaar moet je slagen voor je praktijkexamen. Lukt dit niet, dan zul je een nieuw theorie-examen moeten afleggen, wat betekent dat jouw voorlopig rijbewijs 3 jaar geldig is.

blank

IK BEN NIET GESLAAGD? WAT NU?

Wij bij Direct Theorie begeleiden leerlingen totdat zij slagen voor hun theorie-examen. Het kan voorkomen dat jij de eerste keer niet slaagt voor jouw examen. Wees niet getreurd; wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je met een grote glimlach afscheid van ons neemt.

IK HEB VAKER EXAMEN AFGELEGD. WAT NU?

Ben jij voor de tweede keer of vaker gezakt? Dan ben jij na de tweede keer verplicht theorielessen te volgen bij een speciaal erkende rijschool.

LET OP!
Deze lessen worden niet door ons verzorgd. Na het volgen van deze lessen krijg jij een document mee waarmee jij onbeperkt jouw examen kunt afleggen tot het moment dat je slaagt.

Our Lab Certification
4.7
of 5
4.7/5

4.8/5

1860 Reviews

4.6/5

1630 Reviews

4.7/5

2100 Reviews